Hvorfor jazz er på oppsving i popularitet i Norge

Jazz er en musikksjanger som stammer fra musikken til de afrikanske slavene i Amerika. I denne sjangeren vil du finne mange undersjangere, men fellestrekket for dem alle er improvisasjonen i musikken. I starten var jazz kjent for å være ren dansemusikk med gode rytmer, noe som etterhvert har endret seg til en viss grad. For å få et bedre innblikk i hva jazz er og innebærer kan du ta en titt på nettsiden jazzcamp.no. Her vil du finne interessant informasjon om musikkstiler, artister, festivaler, instrumenter og mye mer innenfor jazzens rammer. Nettsidens intensjoner er å opplyse om jazz og gi en bedre innsikt i det forrige århundrets musikksjanger.

Musikkfestivaler i Norge

For deg som er interessert i å sjekke ut hva norske festivaler har å by på innen jazz, kan vi anbefale å sjekke ut Morleycolleges liste over de 5 beste norske musikkfestivalene. På denne listen vil du finne blant annet Festspillene i Bergen, Øya Festivalen, Mole Jazz Festival, Bergenfest og Nattjazz Festivalen. Festspillene i Bergen er Norges eldste festival, og blir av mange regnet som den viktigste innen musikk og teater. Bergenfest og Øya Festivalen blir regnet som henholdsvis vestlandets og østlandets største musikkfestivaler og trekker flere tusen mennesker årlig. Molde Jazz Festival er enda en stor festival i Norge, og er regnet som den nest eldste jazzfestivalen i Europa.

shutterstock_215332330Jazz i Norge

Ettersom jazz brer seg over flere undersjangere finnes det mye som kan betegnes som jazz. På NTNU i Norge kan man til og med studere jazz, noe som alle medlemmene i bandet Megalodon Collective har gjort. Bandet ble nylig kåret til Årets unge jazzmusikere, og er for tiden på turné på festivaler rundt i Europa. Man ser at musikksjangeren blir mer og mer populær blant unge i Norge, noe som gjerne kan tenkes å være på grunn av de fengende rytmene og den spesielle typen musikk. I tillegg får mange inspirasjon fra filmer som blant annet “Whiplash”, en film som generelt sett dreier seg om jazz.