Simon & Garfunkel

garfunkel_3316155bPaul Simon og Art Garfunkel ble verdens mest kjente folkrockduo under bandnavnet Simon & Garfunkel. Det var Simon som skrev sangene, mens begge spilte og sang. Ved siden av blant andre Beatles, Bob Dylan og Beach Boys var de blant de største artistene i verden på 1960-tallet, og del av den fremadstormende motkulturen som oppsto i det tiåret. Dessverre var det veldig mange konflikter mellom de to hovedpersonene, og bandet ble oppløst i 1970. Da hadde de nylig utgitt det beste av alle sine album, Bridge over Troubled Water, som skulle vise seg å bli et av de bestselgende i verdenshistorien. Siden den gang har de opptrådt sammen sporadisk, blant annet i en berømt konsert i Central Park i New York som tiltrakk seg en halv million tilskuere.

Simon og Garfunkel ble kjent allerede som barn, der de vokste opp i bydelen Queens i New York. i tidlig alder begynte de å synge sammen og skrive nye sanger. Deres idoler var Everly Brothers, og i begynnelsen etterlignet de denne stilen under navnet Tom & Jerry. En periode satset Simon som soloartist, men lyktes ikke noe særlig. Det var først i 1963 at de for alvor satset på folkemusikk, og fikk platekontrakt hos Columbia. Men det første albumet innen denne sjangeren var ikke noen suksess, og nok en gang ble bandet oppløst. Noe senere kom imidlertid en remix av en av sangene deres, “The Sound of Silence”, og den ble så populær på radioen at de to fant sammen igjen.

De ga ut et nytt album, også kalt “Sound of Silence”, og begynte etter hvert å ta mer kontroll over egen musikk, både tekst, melodi, og produksjon. Det hjalp mye da musikken deres kom med på soundtracket til den populære filmen The Graduate – det er her sangen “Mrs. Robinson” er hentet fra.